Служебното правителство изготви програма за 2,5 милиарда лева, с която бизнесът ще

...
Служебното правителство изготви програма за 2,5 милиарда лева, с която бизнесът ще
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Мерките ще подкрепят бизнеса наесен

Служебното правителство изготви стратегия за 2,5 милиарда лв., с която бизнесът ще бъде подсилен посредством заеми през комерсиалните банки. Така ще се употребява свободният запас на комерсиалните банки, като страната става поръчител на заемите. Това съобщи общественият министър в служебния кабинет Гълъб Донев пред БНР. 

" Тези нови ограничения към момента са в планов стадий. За всяка една от тези ограничения ще бъде нужна нотификация от страната пред Европейска комисия, това ще са ограничения, които да подкрепят бизнеса и заетостта през есенния сезон ".

Донев посочи, че с цел да бъдат ефикасни ограниченията, би трябвало да бъдат създадени в няколко разновидността, според от съответната обстановка на развиване на пандемията.

Вицепремиерът Гълъб Донев разгласи в предаването " Неделя 150 ", че е реалност констатацията, че няма съществени нарушавания в Министерството на труда и обществената политика:

" Това е реалност след осъществените одити и оценки на самостоятелни инспектори ", сподели Донев.

Той изясни, че засега няма индикации за прекъсване на еврофондове за България заради санкциите на Съединени американски щати против български физически и юридически лица.

" Ние сме може би първата страна в Европейски Съюз, която стартира да ползва решение по закона " Магнитски ". Това, което сме създали, е да защитим държавните предприятия, с цел да не се позволяват връзки с лицата, посочени в листата със санкции на Съединени американски щати ", сподели Донев.

" Всичко, което прави държавното управление, е транспарантно и професионално, няма лица и компании (под наказания - б.р.), които да са в непосредствен контакт с държавното управление ", разяснява още служебният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР